Geplaatst op Geef een reactie

Voordelen strijkijzer!!!

Strijken is de minst gewaardeerde klus in het huishouden: slechts één op de tien Nederlanders is er dol op.Maar juist als je niet van strijken houdt, moet je niet met een oud strijkijzer klungelen. Met een fijn apparaat wordt het klusje namelijk een stuk makkelijker. Wil je een strijkijzer kopen en ga je zoeken op internet, dan zul je ontdekken dat de keuze enorm is.

Er zijn strijkijzers te koop met en zonder stoomfunctie en strijkijzers met een apart waterreservoir en sterke stoomfunctie (stoomgenerator). Strijk je wekelijks een volle mand wasgoed weg, dan ben je natuurlijk op zoek naar het beste strijkijzer of de beste stoomgenerator die er te vinden is. Strijk je alleen zo nu en dan een overhemd, dan is een simpel strijkijzer meer iets voor jou. Met de tips in dit artikel weet je welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Vervolgens kun je eenvoudig strijkijzers vergelijken op eigenschappen en natuurlijk op prijs. Zo weet je zeker dat je de beste koop doet!

Wat is een strijkijzer?

Een strijkijzer is onmisbaar als je graag in ongekreukte kleding loopt. Het meest verkochte strijkijzer is een stoomstrijkijzer. De stoom die vrijkomt tijdens het strijken zorgt voor een snel en glad strijkresultaat. Strijk je vaak grote hoeveelheden wasgoed en zwaar gekreukelde stoffen, dan is een stoomgenerator een goede keuze. Een stoomgenerator is een strijkijzer met een extern waterreservoir dat aan het strijkijzer verbonden is met een stoomsnoer. 

Het stoomvermogen is een stuk groter dan van een gewoon stoomstrijkijzer en het grote waterreservoir zorgt dat je kunt doorstrijken zonder water bij te vullen. Wil je goed kunnen strijken, dan moet je ook een zogenaamde strijktafel of strijkplank kopen. Zo’n strijkplank voor stoomstrijkijzer is op hoogte instelbaar en de hoes weerkaatst de warmte, waardoor het strijken makkelijker wordt. 

Eigenschappen

Bij het kopen van een strijkbout zijn er een aantal eigenschappen waar je op kunt letten; want als je weet wat voor jou belangrijk is kun je eenvoudig het beste stoomstrijkijzer kopen. Als eerste kun je letten op het vermogen, dat wordt weergegeven in watt. Het aantal watt geeft aan hoe snel het strijkijzer opgewarmd is. Wil je lekker snel kunnen beginnen met strijken, dan heb je dus een strijkijzer met een hoog vermogen nodig. Kijk ook naar de hoeveelheid stoom die het apparaat genereert, die bepaalt voor een groot deel het strijkresultaat. De hoeveelheid stoom wordt weergegeven in grammen per minuut (g/min).

Voor het beste resultaat strijk je wasgoed eerst mét en daarna zónder stoom. Een regelbare stoomtoevoer is daarom erg handig. Daarnaast hebben veel stoomstrijkijzers extra functies om hardnekkige kreukels te lijf te gaan, zoals een sproeifunctie en stoomstootfunctie. Bij het uitzoeken van een stoomstrijkijzer kun je ook letten op de inhoud van het waterreservoir. Hoe grote de inhoud, hoe hoger de stoomopbrengst en hoe sneller de kreukels verdwijnen. Gemiddeld meet de inhoud van een reservoir 0,3 liter. Sommige reservoirs kun je loshalen en vullen onder de kraan.

Stoomgeneratoren hebben een veel groter waterreservoir dan een stoomstrijkijzer, tot wel twee liter. Hierdoor hoef je tussendoor geen water bij te vullen en kun je dus lekker doorstrijken. Ook stoomt een stoomgenerator veel krachtiger dan een stoomstrijkijzer, waardoor strijken makkelijker wordt. Een stoomgenerator is wel een stuk groter dan een strijkijzer en weegt ook veel meer. De strijkbout zelf is echter een stuk lichter, omdat er geen water in hoeft. Er zijn veel verschillen tussen het vermogen, capaciteit van het waterreservoir en het gebruiksgemak van stoomgeneratoren. 

Heb je je keuze gemaakt, dan kun je eenvoudig zoeken naar een goede stoomgenerator aanbieding. Wil je echt professioneel aan de slag, kies dan voor een strijksysteem. Dat is een strijkplank met een ingebouwde stoomgenerator. Ook heeft een strijkmachine een actieve strijkplank met een aanzuig- en blaassysteem dat plooien en doordruk van naden voorkomt.

De meeste stoomstrijkijzers hebben een tuimelsnoer. Dat is een strijkijzersnoer dat omhoog gehouden wordt door een meebewegend pijpje op het strijkijzer. Het pijpje zorgt ervoor dat het snoer nooit in de weg kan liggen tijdens het strijken, of je nu links- of rechtshandig bent. Handig! Wil je helemaal van het snoer af, dan is dat mogelijk als je een snoerloos strijkijzer kiest. Een draadloos strijkijzer zet je steeds weer op het basisstation om het apparaat op te laden. Vaak heb je ook de mogelijkheid om het snoer wél aan te sluiten.

Een snoerloos strijkijzer is makkelijk verticaal te gebruiken, zodat je kleding aan een hanger of gordijnen kunt stomen. Let ook even op de strijkzool: dat is de onderkant van het strijkijzer. Vrijwel alle strijkzolen glijden soepel. maar keramische, Ultragliss en SteamGlide strijkzolen zijn krasvast en plakken niet aan de kleding vast. Sommige strijkijzers schakelen zichzelf uit als je ze een bepaalde tijd niet gebruikt.

Geplaatst op Geef een reactie

Voordelen stofzuigers!!

Je hebt een nieuwe stofzuiger nodig. Dan kom je in je zoekproces stofzuigers in allerlei soorten en maten tegen. Met zak of zonder zak bijvoorbeeld of misschien denk je wel na over een robotstofzuiger. Hoe maak je nou de beste keuze? Deze tips om een stofzuiger te kopen helpen je in ieder geval op weg.

Soorten stofzuigers

Er zijn allerlei soorten stofzuigers beschikbaar die elk hun eigen voordeel hebben. De meest traditionele soort stofzuiger is de sledestofzuiger. Dit is het type stofzuiger dat je achter je aan trekt tijdens het zuigen. Deze zijn verkrijgbaar mét en zonder zak. Daarnaast heb je ook de steelstofzuiger. Deze zijn vaak snoerloos en werken op een accu. Daarnaast zijn deze vrij compact en makkelijk in het gebruik omdat je ze vooruit beweegt in plaats van achter je aan trekt zoals bij de sledestofzuiger.

Dan heb je nog de kleinere soorten stofzuigers, zoals de bekende kruimeldief. Deze snoerloze handstofzuiger is geschikt voor kleine oppervlaktes. Vaak worden deze geleverd met verschillende opzetstukken waardoor ze ideaal zijn voor het verwijderen van dierenhaar.

Ook de robotstofzuiger stijgt in populariteit. Deze stofzuiger doet zijn werk zelfstandig en keert ook vanzelf terug naar zijn laadstation wanneer de accu dreigt leeg te raken. Ondanks dat zelf stofzuigen nodig blijft om het huis spik en span te houden, is de robotstofzuiger ideaal om het gros van het stofzuigwerk op zich te nemen. Als laatste bestaat er nog de waterstofzuiger of de bouwstofzuiger. Deze zijn geschikt voor heel grof of juist heel secuur werk. Daarnaast kunnen deze vaak zowel nat als droog stofzuigen.

Zonder zak

Stofzuigers zijn verkrijgbaar mét zak en zonder. Je vraagt je misschien af wat de voor- en nadelen van deze opties zijn en of je misschien inlevert op vermogen wanneer je een zakloze stofzuiger kiest. Over het algemeen zuigt een stofzuiger met zak net iets beter haren van een tapijt of bank af. De verschillen van vermogen tussen een stofzuiger met zak en eentje zonder, worden echter steeds kleiner. Het grote verschil tussen de twee opties is dat de stofzuigerzak een stuk makkelijker te legen/ te vervangen is dan wanneer je een zakloze stofzuiger moet legen. Door de zak kom je minder in aanraking met het stof en de stofzuiger met zak is dan ook geschikter voor mensen met een allergie. Het voordeel van een zakloze stofzuiger is dat je bespaart op de aanschaf van stofzuigerzakken.

Vermogen

De zuigkracht van je stofzuiger is belangrijk voor een goed resultaat. Dat betekent echter niet dat stofzuigers met een hogere wattage ook een betere zuigkracht hebben. Sterker nog: tegenwoordig worden er geen stofzuigers meer gemaakt met een hogere wattage dan 900 Watt om energie te besparen.

Een stofzuiger met een goede zuigkracht zal beter haren en andere deeltjes opzuigen van ruwe oppervlaktes zoals (hoogpolig)tapijt. De zuigkracht van je stofzuiger hangt dus samen met het soort ondergrond dat gezogen wordt. Harde, gladde vloeren zijn gemakkelijker te zuigen dan tapijt. Daarnaast wordt het zuigvermogen van de stofzuiger zelf vaak bepaald door de verschillende mondstukken en hoe goed de onderdelen van de stofzuiger op elkaar aansluiten. Door alle verschillen heeft het Europese hof sinds 2019 alle energielabels van stofzuigers ongeldig verklaard. Daarom wordt er nu slechts getest op kwaliteit en stroomverbruik. Momenteel wordt er nog gewerkt aan een nieuw energielabel dat voldoet aan de eisen van de Europese energielabelwet.

Geluidsniveau

Het geluid van een stofzuiger kan behoorlijk vervelend zijn. Zeker wanneer je een slapende baby hebt of bijvoorbeeld honden die bang zijn voor de stofzuiger. Een stille stofzuiger kan dan een oplossing bieden. Tegenwoordig wordt er steeds meer ingezet op stille stofzuigers en er zijn dan ook veel ontwikkelingen op dit gebied. Sterker nog: in 2017 werd bepaald dat stofzuigers nooit meer dan 80 Db aan geluid mochten produceren. Tegenwoordig zijn er stofzuigers verkrijgbaar met een maximaal geluid van ongeveer 50 tot 60 decibel. Dat is vergelijkbaar met een koffiezetapparaat of een gesprek op een normaal geluidsniveau. Let daarom bij de aankoop op het aantal decibel dat genoemd wordt bij de specificaties van de stofzuiger.

Geplaatst op Geef een reactie

Voordelen koelkast!!

Je gaat een koelkast kopen! Kies je voor een compact tafelmodel ijskast, een inbouwkoelkast die naadloos aansluit bij je keuken of ga je voor een groot vrijstaand model met een hippe retro look? Er is zo veel waar je op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe ijskast. Heb je er al over nagedacht of je een gewone koelkast of een koelvriescombinatie zoekt? En wil je dan een upside down model,een dubbeldeurs Amerikaanse koelkast of een horeca-koelkast in stoer RVS? Er is zo veel keuze! Vergelijk hier het aanbod en vind de koelkast die het beste bij jou past.

Wat kun je met een koelkast?

Een koelkast is meer dan alleen een plek om je eten koel te houden: het kan een aanwinst zijn voor je keuken. Tegenwoordig heb je de keuze uit enorm veel formaten, modellen en kleuren,van een tafelmodel vrijstaande koelkast tot een flinke dubbeldeurs inbouw-koelkast. Steeds meer mensen kiezen voor een koelvriescombinatie omdat dit ruimte bespaart. 

Ook populair zijn grote Amerikaanse koelkasten voorzien van leuke extra’s, zoals een ijsblokjesmaker of een watertap voor gekoeld drinkwater. De laatste jaren wint ook de wijnkoelkast terrein in de keuken. Wijnkoelkasten hebben speciale leggers waarop de wijnflessen goed neergelegd kunnen worden. Ze kunnen zowel rode als witte wijn op een vaste temperatuur brengen en houden.

Soorten koelkasten

De eerste stap bij het bepalen van je keuze voor de beste koelkast voor jou, is de vraag of je een vrijstaande koelkast of een inbouw-koelkast zoekt. Vrijstaande koelkasten kun je overal waar je maar wilt neerzetten en zijn verkrijgbaar in alle denkbare uitvoeringen: als grote koelkast, als tafelmodel en als kleine camping-koelkast. Vooral de retro koelkast (o.a. van Smeg) is erg populair. De kleinst verkrijgbare koelkast is de barkoelkast, met zo’n 30 tot 40 liter inhoud. Een barmodel koelkast is een heel kleine koelkast die je wel in hotelkamers ziet als minibar. Dit model is bijzonder geschikt voor op de camping, vakantiehuis of studentenkamer.

Inbouwkoelkasten worden keurig weggewerkt in een keukenkast of achter een keukenkast-deurtje. Ze zijn verkrijgbaar als kastmodel en koel-vriescombinatie. Let bij het kopen van een inbouwkoelkast altijd goed op het type deurscharnier. Dit moeten speciale inbouw-deurscharnieren zijn, anders wil de deur van je nieuwe koelkast straks niet open.

Een koel-vriescombinatie heeft een koeldeel en een vriesdeel met elk een eigen deur. Let op: sommige modellen hebben slechts een 2-sterrenvriezer waarin je alleen producten kunt bewaren die al bevroren zijn. Om etenswaren in te kunnen vriezer, heb je een 4-sterren vriezer nodig. Het koeldeel zit bij deze koelkast boven en het vriesdeel onder. Dit heet een upside-down-model, omdat vroeger de vriezer vaak boven zat. Veel koel-vriescombinaties hebben twee thermostaten, waardoor je het koel- en vriesdeel los van elkaar kunt aan- en uitzetten, bedienen en instellen. Zo kun je de temperatuur beter regelen. Koel-vriescombinatie met 1 thermostaat kunnen dit niet.

Amerikaanse koelkasten zijn ook koel- vriescombinaties, maar dan met de deuren naast elkaar in plaats van boven elkaar. Sommige modellen hebben een ‘door-in-door’, een apart deurtje in de koelkastdeur waar je de meest gebruikte spullen in kunt opbergen zonder de grote deur te openen. Zo verlies je minder kou.Ook populair is de koelkast met ice-dispenser die ijskoud water en (crushed) ijsblokjes geeft. Voor deze functie moet de koelkast echter wel aangesloten zijn op de waterleiding, of moet er een apart waterreservoir worden geplaatst.

Een wijnkoelkast (ook wel wijnklimaatkast genoemd) is instelbaar van 4 tot 18 graden Celsius en voorzien van een speciale glazen deur die UV-straling tegenhoudt. Als je zowel rode als witte wijn wilt koelen, dan kun je kiezen voor een wijnkoelkast met meerdere temperatuurzones. Rode wijn vraagt namelijk een hogere temperatuur dan witte wijn.

Functies

Koelkasten worden steeds geavanceerder. De ouderwetse ijskast is langzaam aan het transformeren in een smart apparaat. Zo heeft Siemens een Home Connect-koelkast met camera’s die een foto van de inhoud van de koelkast naar je smartphone of tablet sturen. Je kunt dan in de winkel zien wat je nog in de koelkast hebt staan. De Samsung Family Hub koelkast maakt en stuurt ook foto’s en heeft een ingebouwd tablet in de deur dat is aangesloten op het internet. De tablet maakt foto’s van je voorraad en laat video’s van recepten zien.

Maar er zijn meer nuttige verbeteringen aangebracht. De klassieke koelkast met vriesvak wordt ingehaald door de koelkast met vrieslade, die veel overzichtelijker en groter is. Ook de temperatuur van de voedingswaren is steeds beter te regelen. In een klassieke koelkast verschilt de temperatuur van plaats tot plaats.Vaak is het onderin kouder dan bovenin, en worden producten in de deur (die natuurlijk steeds open gaat) het warmst. Steeds meer koelkasten hebben een luchtcirculatie-systeem waardoor de temperatuur in de koelkast overal gelijk is. Deze technieken hebben per merk een andere naam, zoals PowerCooling, MultiAirFlow en AirFlowCooling.

Ook zijn er koelkasten met verschillende klimaatzones (ook wel vershoudzones genoemd) voor het bewaren van groenten, fruit, vlees en vis. Een voorbeeld van zo’n klimaatzone is de nul-gradenzone; een apart vak dat afgesloten is van de rest van de koelkast en zodoende een eigen temperatuur heeft. Het voordeel van zo’n compartiment is dat je daarbinnen de temperatuur dusdanig laag kunt zetten dat de rest van de koelkast iets minder koud hoeft te staan. En daarmee kun je natuurlijk flink energie besparen! Er bestaan ook klimaatzones met een andere luchtvochtigheid dan rest van de koelkast. Dit is vooral handig voor het bewaren van sommige soorten groenten, die daarmee langer vers blijven.

Veel koel-vriescombinaties zijn voorzien van No frost techniek. Dit haalt het vocht uit de lucht in de vriezer en de koelkast waardoor er geen ijsafzetting ontstaat en je hem dus niet meer hoeft te ontdooien. No frost kost wel wat vriezerruimte en de koelkast maakt iets meer geluid. Koelkastfabrikanten introduceren ook steeds vaker flexibiliteit in de koelvriesruimte. Zo heeft Beko op sommige modellen een Multi-Zone die je als koelruimte én als vriesruimte kunt gebruiken.

De meeste koelkasten koelen middels cycli. Als de temperatuur te ver oploopt, slaat de compressor aan en daalt de temperatuur in de koelkast. Het probleem is dat de temperatuur in een koelkast dus nogal fluctueert. Ook vraagt deze manier van koelen vrij veel energie. Zodoende worden steeds meer koelkasten uitgerust met zogenoemde invertermotoren. Deze koelen niet met cycli, maar staan constant aan. Hiermee verbruik je minder energie en voorkom je temperatuurschommelingen. Dat de motor constant aanstaat, betekent echter wel dat je koelkast altijd geluid maakt. Sommige mensen moeten hier even aan wennen.

Ten slotte bespreken we de superkoel- of supervriesfunctie van moderne koelkasten. Met deze functie is het mogelijk grote hoeveelheden boodschappen snel af te koelen of in te vriezen. Om etenswaar beter te behouden, is het belangrijk dat je deze snel kunt afkoelen. Je schakelt deze functie in op het moment dat je boodschappen gaat doen. De temperatuur zakt dan tijdelijk. Het voordeel van superkoelen en supervriezen is dat de boodschappen die je in de koelkast legt extra snel op de juiste temperatuur komen en dat producten die al in de koelkast lagen niet te veel van temperatuur veranderen.

Geplaatst op Geef een reactie

Voordelen vriezer!!

Wil je een vriezer kopen, dan kun je wel wat hulp gebruiken bij het bepalen wat de beste keuze voor jou is. Hier kun je vrieskisten, vrieskasten, diepvriezers en koel-vriescombinaties vergelijken op merk, inhoud, energieklasse en natuurlijk op prijs. De reviewscore geeft aan hoe goed andere gebruikers deze vriezer vinden. Met behulp van onze praktische tips kun je een goede keuze maken.

Soorten vriezers

Je hebt keuze uit twee verschillende modellen, namelijk een vrieskast met de opening aan de voorkant of een vrieskist met een opening aan de bovenkant. Vrieskisten kunnen een netto inhoud tot wel 600 liter hebben. Ze zijn iets zuiniger dan vrieskasten, omdat er weinig temperatuurverlies is tijdens het openen. Dit komt doordat het deksel aan de bovenkant zit. Hierdoor valt bij opening de kou terug in de bak, terwijl bij een vrieskast de kou bij opening vrijkomt en verloren gaat. 

Je kunt veel grote spullen kwijt in een vrieskist, maar die zijn door het gebrek aan lades wel wat lastig terug vinden. Je moet diep bukken en als de vriezer heel vol zit, moet je er eerst producten uithalen. Bij een vrieskast heb je dat probleem niet: die heeft verschillende lades waar je de spullen overzichtelijk in kunt indelen.

Vrieskisten zijn altijd vrijstaand; een vrieskast kun je ook als inbouwmodel kopen zodat hij mooi bij de keuken past. Heb je weinig ruimte, dan kom je uit bij tafelmodel vrieskast of een barmodel (mini) vriezer. Daarnaast kun je ook kiezen voor een koel-vriescombinatie. Een koel-vriescombinatie is – dat zal geen verrassing zijn – een combinatie van een koelkast en een vriezer.

Vriezer, ijskast en vrieskist

Als mensen het over een ijskast hebben, dan bedoelen ze niet een vriezer of een vrieskist, maar een koelkast. De ijskast was de voorloper van de moderne koelkast: dat was een goed afgesloten kast die koel werd gehouden door middel van ijsbroden (grote stukken ijs). 

Hoe groot moet de vriezer zijn?

Bij het uitzoeken van een vriezer is de grootte van belang: hoeveel ruimte heb je en hoeveel eten wil je in de vriezer bewaren? Heb je een berging met ruimte voor een brede vrieskist waar je de hele inhoud van je moestuin in kwijt kunt, of zoek je een extra kleine vriezer voor op de camping? Tip: koop je vriezer vooral niet te klein – als je hem te vol stopt, gaat dat ten koste van de bewaarkwaliteit.

Vriezers zijn er met een inhoud vanaf ongeveer 30 tot wel 600 liter. Ter verduidelijking: 1 kilogram eten staat ongeveer gelijk aan 2 liter vriesruimte. Voor op de camping kan een minivriezer (barmodel) van 30 tot 70 liter voldoende zijn. Dit zijn relatief smalle vriezers van maximaal 50 cm hoog die je makkelijk ergens onder of op kunt zetten. Doordat ze zo klein zijn, verbruiken ze maar heel weinig stroom. Ben je met z’n tweetjes, dan heb je aan een tafelmodel vriezer met 100 tot 150 liter inhoud genoeg. Gezinnen vanaf 4 personen hebben een grote diepvries tussen de 100 en 200 liter nodig. Voor nog grotere gezinnen zijn er zelfs vrieskisten met een netto inhoud van 400 tot 600 liter verkrijgbaar. Als je veel etenswaren tegelijkertijd in de vriezer legt, kan het even duren voordat alles ingevroren is. Daarom hebben veel vriezers standaard een functie waarmee je grote hoeveelheden eten sneller kunt invriezen (supervriezen).

Koel-vriescombinatie

Als je ook op zoek bent naar een nieuwe koelkast dan is een koel-vriescombinatie een goede optie. Je koopt dan een koelkast met een flink vriesgedeelte. In de meeste gevallen bevindt het vriesvak zich onder het koelgedeelte. Dit is het ‘upside down’-model. 

Bevindt het vriesgedeelte zich boven of naast het koelgedeelte, dan wordt het een dubbeldeurs koelkast genoemd. Meestal is de vriezer kleiner dan het koelkastgedeelte, maar tegenwoorden wordt steeds vaker gekozen voor een eerlijkere verdeling van de koel- en vriesruimte. Hoge vrijstaande koel-vriescombinaties zijn het populairst. 

Features

We hebben het net al over de inhoud van je toekomstige vriezer gehad, maar er zijn natuurlijk nog veel meer zaken waar je op kunt letten. Als je graag grotere hoeveelheden tegelijkertijd wilt kunnen invriezen, dan moet je ook op de invriescapaciteit te letten. Die geeft aan hoeveel kilo eten er per 24 uur ingevroren kan worden. Handig om te weten als je groot inkoopt of een moestuin hebt.

Let je graag op het milieu en je eigen energierekening, dan is het belangrijk om ook naar de energieklasse te kijken. Het energielabel vertelt je precies hoe zuinig de vriezer van jouw keuze is. Vriezers met label A zijn het minst zuinig en modellen met label A+++ zijn het meest zuinig. De zuinigste vriezers zijn vaak duurder in aanschaf dan onzuinige exemplaren, maar je hebt natuurlijk wel een lagere energierekening. Met een A+++ vriezer kun je over de gehele levensduur van de vriezer tot 700 euro besparen ten opzichte van een vriezer met energieklasse A.

Heb je geen zin om jaarlijks je vriezer te ontdooien? Kies dan een vriezer met NoFrost-functie. Deze feature zorgt ervoor dat er geen ijsafzetting ontstaat, waardoor je hem nooit hoeft te ontdooien.

Ben je van plan de vriezer in een koude ruimte te zetten, zoals de garage of schuur? Let dan ook op de klimaatklasse van een vriezer, die wordt aangegeven in een lettercombinatie. Dit geeft aan hoe goed je vriezer werkt bij lagere omgevingstemperaturen. Vriezers met klimaatklasse SN functioneren goed in ruimtes met een minimumtemperatuur van 10 graden Celsius.

Van een vriezer die binnen staat wil je vooral dat deze lekker stil is. Daarom staat ook het geluidsniveau bij de specificaties vermeld. Vriezers met een geluidsniveau tot 42 dB zijn stille vriezers.

Waar je ook op kunt letten is de bewaartijd voor stroomuitval. Dit getal geeft aan hoe lang je eten nog bevroren blijft nadat de stroom is uitgevallen.

Bedenk tot slot waar je een vrieskast precies wilt neerzetten: dat bepaalt of je voor een links- of rechtsdraaiende deur moet kiezen.

Welke vriezer moet je kopen?

Zoek je een kleine vriezer of juist eentje met een grote inhoud en dito invriescapaciteit? Wil je een extra stille vriezer in de keuken zetten of zoek je een vriezer die tegen de koude schuur kan? En wat is de prijs die je er voor wilt betalen? Heb je wat te besteden of zoek je echt een goedkope diepvries? 

Om te kunnen bepalen wat de beste vriezer is voor jou, kun je hier vriezers vergelijken op prijs, merk, energieklasse en inhoud. Zo vind je vanzelf een vriezer met een goede prijs-kwaliteitverhouding of een geweldige aanbieding van het merk wat je zocht. Hier kun je snel en makkelijk een vriezer vinden die voldoet aan al je eisen.

Ontdooien en schoonmaken

Een vriezer heeft niet veel onderhoud nodig, maar als er geen NoFrost functie op zit, dan is jaarlijks ontdooien en schoonmaken belangrijk. Doe je dit niet, dan wordt de ijsafzetting in je vriezer steeds dikker en zal het apparaat minder goed en minder zuinig werken. Een ijslaag van 2 millimeter verhoogt het energieverbruik met wel 10%.

Voor je de vriezer kunt ontdooien maak je hem eerst leeg; bewaar de producten in een diepvriestas, koelbox of ingepakt in kranten onder een dekbed zodat ze bevroren blijven. Trek de stekker uit het stopcontact en zet een bak kokend heet water in de vriezer, zodat het ijs sneller smelt. Plaats een lekbak voor de vriezer en zorg dat de uitloop in de bak uitkomt. Vaak is de uitloop een rubberen slangetje of een pijpje dat je naar buiten kunt trekken. Gebruik een plastic spatel om het ijs los te steken. Dus géén plamuurmes of schroevendraaier, daarmee kun je de wanden zo beschadigen dat je vriezer onbruikbaar wordt. Wist je dat bij een koel-vriescombinatie het koeldeel en de vriezer los van elkaar te bedienen zijn? Je kunt dus de vriezer ontdooien zonder dat de koelkast uit hoeft.

Als de vriezer helemaal ontdooid is, kun je de wanden reinigen met een microvezeldoekjes en een sopje van warm water en soda. Soda geeft geen geur af en het desinfecteert het oppervlak. In een vriezer die lang niet is gebruikt kan schimmel ontstaan. Sop de vriezer dan uit met water met een scheutje chloorbleekmiddel en sop hem na met veel schoon water. Droog de vriezer met een schone theedoek en steek de stekker weer in het stopcontact. Stop de etenswaren er pas weer in als de vriezer helemaal op temperatuur is.

Geplaatst op Geef een reactie

Voordelen blender!!!

Jouw ideale smoothiemaker of soepmaker

Met een blender kun je alle kanten op. Hij maakt het snijden en pureren van groenten en fruit heel eenvoudig. Het enige wat jij hoeft te doen is grove stukken ervan in de mengbeker te doen. Of je nu soep of een smoothie wilt maken, een blender is jouw perfecte smoothiemaker of soepmaker.

De basis van een blender bestaat uit een ronddraaiend mes dat de inhoud van de mengkom tot een glad geheel hakt. Voedsel pureren, verse babyhapjes maken, soepen bereiden en lekkere koude milkshakes of smoothies maken: het kan allemaal. Zelfs een heerlijke ijskoffie of cocktail maak je binnenkort zelf! Even wat blenders vergelijken en je weet al snel wat jouw beste koop is.

Wil je een blender kopen, dan helpen we je daar graag bij. Met behulp van de informatie op deze pagina kun jij de beste variant kiezen voor jouw situatie.Direct blenders vergelijken

Mengbeker

Elke blender heeft een mengbeker, maar ze zijn wel allemaal verschillend. Sommige hebben een afgeronde wand, andere juist weer hoekige wanden. Uiteraard verschilt de inhoud ook per exemplaar, want in het ene model kunnen nu eenmaal meer stukken groente en fruit dan in het andere. Het grote onderscheid dat gemaakt kan worden is tussen modellen met een beker die maximaal 1,5 liter kan bevatten en modellen die meer aankunnen. En dan heb je nog het verschillende materiaal waar de mengbeker van gemaakt kan zijn. Heb je een voorkeur voor glas of kunststof? Op basis hiervan kun je heel eenvoudig blenders vergelijken. Over het algemeen kan glas meer aan en is het makkelijker te reinigen dan kunststof. Glas is echter ook duurder dan kunststof.

Vermogen

Het aantal watt dat de blender aan vermogen heeft, geeft aan hoe krachtig hij is. Wil je flinke stukken groente, fruit en ijs fijnhakken, dan heb je meer vermogen nodig.

Vulopening

Bepaalde varianten zijn voorzien van een mengbeker met vulopening. In dat geval hoef je het deksel niet van de beker af te halen als je er nieuwe ingrediënten aan wilt toevoegen. Dat is vooral handig wanneer niet alles even lang in de blender gehakt en gemengd moet worden. Ook is het extra veilig.

Schenktuit

Een schenktuit is een zeer handige toevoeging aan de mengkom. Hij zorgt er namelijk voor dat je minder knoeit met het uitschenken van de inhoud. Fijn, nietwaar?

Tapkraantje

Mixdrankjes, smoothies en soep kun je heel eenvoudig uit de blender tappen als er een tapkraantje aan het apparaat zit. Ben je van plan om grotere hoeveelheden klaar te maken, dan is dit zeker een aanrader.

IJscrusher

Speciaal voor ijskoude traktaties hebben sommige blenders een ingebouwde ijscrusher. Als je daar veel gebruik van denkt te maken, is het verstandig dat je een dergelijk model uitkiest.

Veiligheid

Er zijn diverse manieren waarop fabrikanten de veiligheid garanderen wanneer je hun blender gebruikt. Een goed voorbeeld daarvan zijn antislipvoetjes. Deze zorgen ervoor dat het apparaat stabieler staat. Hij blijft dus beter op zijn plaats staan als je ermee aan de slag gaat. Ook gaan de meeste blenders niet met hun messen draaien als de machine niet goed in elkaar is gezet. Daarnaast is de vulopening in het deksel eveneens ideaal als je veilig nieuwe ingrediënten wilt toevoegen aan een mengsel dat je al aan het blenden bent.

Geplaatst op Geef een reactie

Voordelen ventilatoren!!!

Klimaatverandering zorgt voor meer en warmere dagen in Nederland. Vooral de zomers tellen tegenwoordig meer hete dagen. Denk maar eens aan de zomer van 2018, die veel weerrecords brak. Hoe houd je je hoofd koel, ook tijdens zulke warme dagen? Met een ventilator natuurlijk! Daarmee verdrijf je de warmte in je huis, slaapkamer of kantoor. Je voelt verkoeling door een frisse lucht, op een energiezuinige en gezonde manier. Waar moet je als je een ventilator kopen wilt allemaal op letten? En welke modellen ventilatoren zijn er eigenlijk?

Waar moet je op letten met een ventilator kopen?

Met een ventilator zorg je voor een behaaglijk leefklimaat, het hele jaar door. Voor koeling in je huis kun je ook kiezen voor een aircooler of airconditioning, maar houd er dan wel rekening mee dat het stroomverbruik (vooral bij een airco) veel hoger is. Met een ventilator wordt de lucht niet bewerkt, waardoor de kwaliteit van de lucht hetzelfde blijft. Omdat ventilatoren in verschillende varianten verkrijgbaar zijn, is er voor iedere ruimte wel een geschikt model. Want aan een ventilator voor in je woonkamer stel je andere eisen dan in je slaapkamer, of op je werk. 

Hoe werkt een ventilator?

Een ventilator zuigt aan de achterkant lucht in, die versneld aan de voorkant wordt uitgeblazen. Een ventilator koelt de lucht dus niet, maar brengt alleen de lucht in beweging. De temperatuur in je ruimte wordt met een ventilator dus niet koeler, maar doordat lucht wordt verplaatst, voel je wel een aangename luchtstroom langs je gaan.

Bij een ventilator zijn er twee factoren die het effect bepalen:

1.Hoe sneller een ventilator draait, hoe meer lucht hij verplaatst.

2.Hoe groter de waaier, hoe meer lucht de ventilator verplaatst. Je kunt dus beter voor één grotere ventilator kiezen dan voor meerdere kleinere modellen.

Richtingen bij een ventilator

Ventilatoren kunnen verschillende richtingen op blazen. Hierdoor verplaatst de ventilator de lucht meer door de ruimte. Die blaasrichting is niet bij elk model hetzelfde. Wanneer de ventilator de lucht van links naar rechts blaast, dan heet dit oscilleren. Luxere ventilatoren en staande ventilatoren kunnen lucht ook van boven naar beneden blazen: dit heet neigen. Bij vrijwel alle ventilatoren kun je dit bewegen uitschakelen.

Tafelventilator

Dit is de ideale ventilator voor een kleinere ruimte of op een specifieke plek.

•Compact model

•Gemakkelijk op een tafel of bureau te plaatsen

•Ook te gebruiken als vloermodel, zodat je geen lucht in je gezicht krijgt

•De meeste tafelventilatoren oscilleren

•Vaak de mogelijkheid om de stand handmatig vast te zetten

Staande ventilator

Een ventilator die verkoeling geeft in een grotere ruimte, zoals een slaapkamer of in een kleine kantoorruimte. Dit type wordt ook wel statiefmodel genoemd.

•Groter model dat op de grond staat

•Door de grote capaciteit geschikt voor grotere ruimtes

•Invloerven hoogte verstelbaar

•Staande ventilatoren oscilleren; sommige neigen

•Vaak de mogelijkheid om de stand handmatig vast te zetten

Vloerventilator

Deze heeft de meeste kracht van alle ventilatoren. Het vloermodel is daarmee geschikt voor grotere ruimtes, zoals woonkamers, grote kantoorruimtes en garages.

•Zeer krachtige ventilator

•Zowel staand als aan de muur te bevestigen

•Meer geluid dan andere modellen

•Oscilleren en neigen mogelijk

•Vaak met verschillende opties, als afstandsbediening en timer

Torenventilator

Een torenventilator (ook wel zuilventilator of kolomventilator genoemd) is een compacte, maar krachtige ventilator die doorgaans ongeveer 70 tot 80 cm hoog is. Hij blaast op meerdere hoogtes lucht uit.

•Krachtige ventilator

•Staand model

•Vaak uitgerust met veel functies

•Kan meestal oscilleren

Geplaatst op Geef een reactie

Airco, de beste verkoeling voor de zomer!!!

Een airco in huis kan het leven in de zomermaanden een stuk aangenamer maken. Niet alleen in de woonkamer, maar ook ’s nachts in de slaapkamer is koeling dan vaak hard nodig. Maar hoe weet je welke airconditioning je het beste kunt kopen?. Als je de airco niet op één vaste plaats wilt hebben, kun je een mobiele luchtkoeler in huis halen. Je kunt kiezen uit verschillende modellen airconditionings en deze vergelijken. Zo kun je kiezen voor een airco met of zonder afvoerslang, net wat jij belangrijk vindt aan een luchtkoeler. Met de tips van Kieskeurig.nl helpen we jou graag om de juiste en de meest goedkope keuze te maken!

Airco of mobiele airco: voor- en nadelen

Een airconditioning laten installeren of toch kiezen voor een mobiele airco: beide keuzes hebben verschillende voor- en nadelen. Er zijn twee soorten mobiele airconditioning apparaten. Het voordeel van een mobiele airco in monoblock is dat alle onderdelen zijn samengevoegd in één unit. Op deze manier kun je de airco makkelijk verplaatsen in huis. Aan deze unit zit een afvoerslang bevestigd waardoor de condens naar buiten kan.

De airconditioning zuigt de warme lucht naar binnen en laat deze daar in aanraking komen met koelvloeistof. De koude lucht wordt vervolgens via een ventilator weer de ruimte in geblazen. Het voordeel is dat met het aanzuigen van deze warme lucht de airco ook meteen als luchtreiniger (via een filter) en luchtontvochtiger werkt. Het vocht verlaat de luchtkoeler via de afvoerslang. Deze afvoerslang kun je installeren in een speciale afvoer of gewoon uit het raam hangen. Als je de airconditioning lange tijd laat aanstaan, kan de lucht in de ruimte erg droog worden. Door een luchtbevochtiger aan te schaffen, reguleer je zowel je koude als je vochtige lucht.

Een mobiele airco met een splitsysteem bestaat uit twee onderdelen waarvan één deel binnen via een ventilator de koele lucht rondblaast terwijl het andere gedeelte buiten de warmte afgeeft. Het voordeel van deze luchtkoeler is dat het geluid voornamelijk buiten blijft. Daarnaast is de slang van deze luchtontvochtiger kleiner, waardoor je het raam minder ver open hoeft te doen.

Het algemene voordeel van een mobiele airconditioning is dat je deze niet door een expert hoeft te laten aansluiten. Het koelen van grote ruimtes is met een mobiele luchtkoeler moeilijker en daarnaast zijn dit soort koelers ook niet erg energiezuinig en maken ze aardig wat lawaai. In dit laatste geval is een mobiele airconditioning met splitsysteem eventueel een oplossing. Een mobiele airco komt dus het beste tot zijn recht als deze voor een korte periode, bijvoorbeeld alleen in de zomermaanden, gebruikt zal worden.

Een vaste airconditioning is er ook in twee uitvoeringen: de single-split unit en de multi-split unit. De eerste is een airconditioning voor één ruimte. Ook hierbij plaats je een onderdeel binnen en een onderdeel buiten. Bij de multi-split unit plaats je ook maar één element buiten, maar kun je meerdere luchtkoelers binnen hangen. Daardoor kun je makkelijk en overzichtelijk de temperatuur in je huis bepalen.

Geplaatst op Geef een reactie

Airco, de beste verkoeling voor de zomer!!!

Werking van een mobiele Airco

Een mobiele airco werkt in principe hetzelfde als een normale vaste airco. Vaste airco’s hebben een binnen- en buitenunit, die warmte uit de kamer trekken en afvoeren. Een mobiele airco bestaat uit 1 unit met een afvoerslang, die uit het raam of de deur hangt. Zo voert het apparaat de warmte af naar buiten. Het is daarom belangrijk dat de airco bij gebruik in de buurt van een raam of een deur staat. Omdat een mobiele airco geen buitenunit heeft, maakt hij wat meer geluid dan een split airco. Het apparaat dat binnen staat, doet namelijk al het werk.

Ruimte die je wilt verkoelen

Het koelvermogen van een mobiele airco wordt gemeten in BTU. Dit wordt vaak doorvertaald naar kubieke meters of een oppervlakte in vierkante meters, wat op de doos of in de handleiding staat. De oppervlakte is een gemiddelde, de capaciteit is namelijk afhankelijk van je plafondhoogte. Bovendien beïnvloeden het aantal ramen, de ligging van de ruimte, de isolatie van je woning en de hoeveelheid mensen in de ruimte de koelprestaties.

Geluid van een mobiele Airco

Verkoeling van de slaapkamer tijdens een zomerse nacht is prettig, maar het is niet de bedoeling dat het lawaai van de airco ervoor zorgt dat je niet kunt slapen en hierdoor geen nachtrust krijgt . Daarom is het slim om bij de aanschaf te letten op het geluidsniveau van het apparaat. Het gaat hierbij om het aantal decibel in de hardste stand. Hele stille mobiele airco’s zijn er niet. Vind je geluid een belangrijke eigenschap? denk er dan over na om een split airco aan te schaffen. Een relatief stille mobiele airco produceert tussen de 50 en 60 decibel.

Werking afvoerslang van een mobiele airco

Iedere mobiele airco heeft een afvoerslang. Je plaatst een mobiele airco op een plek waar de afvoerslang heel makkelijk naar buiten kan, bijvoorbeeld bij een raam of deur. Zorg bij het plaatsen dat de afvoerslang niet teveel bochten of knikken heeft. Let er op dat de kier in het raam of de deur niet te groot is, dat hindert de werking van je mobiele airco. Een raam dat je open schuift of kantelt is het handigste. Als je handig bent maak je zelf een gat, dit is het beste voor de mobiele airco.

Energieverbruik van een mobiele airco

Elke mobiele airco heeft een energielabel waaraan je ziet in welke categorie het apparaat valt. De manier waarop je de airco gebruikt, heeft ook invloed op hoe energiezuinig het apparaat is. Hoe vaker en hoe langer je hem aanzet en hoe groter het temperatuurverschil is dat je wilt bereiken, hoe meer energie de airco verbruikt om zijn werk te doen.

Werking condensopvang van een mobiele airco

Bij het koelen van de lucht ontstaat er altijd condenswater. Dat water moet natuurlijk ergens heen. Bij mobiele airco’s komt het condenswater in een speciaal opvangbakje, dat in het apparaat zit. Dit bakje moet je om de paar uur legen. Een gemiddelde airco produceert namelijk 1 tot 2 liter condenswater per uur. Is het bakje eenmaal vol? Dan geeft de airco een melding dat je water moet afvoeren. Dit tap je met een kraantje af, waarna de airco zijn werk weer kan doen. Het ontvochtigen van de ruimte zorgt bovendien voor een aangenamer gevoel.

Ruimte verwarmen of zuiveren?

De mobiele airco’s in hogere prijsklassen hebben vaak ook een optie om de ruimte te verwarmen. Zo is het apparaat niet alleen handig op warme zomerdagen, maar biedt hij je ook comfort in de winter. Daarnaast hebben sommige mobiele airco’s een ionisator. Een ionisator zuivert de lucht, waardoor pollen, schimmels en stof bestreden worden.

Geplaatst op Geef een reactie

Voordelen fotocamera!!!

Wil je graag een digitale fotocamera kopen, maar ben je er nog niet over uit welke je graag zou willen aanschaffen? Kieskeurig.nl helpt je graag op weg! Op Kieskeurig.nl kun je gemakkelijk camera’s vergelijken, zodat je in één oogopslag kunt zien wat de verschillen tussen de camera aanbiedingen zijn. Ook vertellen wij je graag meer over de verschillende soorten digitale camera’s, te beginnen met de compactcamera. Ga je dus een fototoestel kopen, dan weet je zeker dat je een goede camera kiest die perfect aansluit bij jouw wensen!

Soorten camera’s

Ben je uitgekeken op het fotograferen met je smartphone en wil je graag meer uit je fotografie halen? Misschien is een digitale camera dan de oplossing. Met smartphones kun je tegenwoordig ontzettend veel op het gebied van fotografie, maar toch loop je als snel tegen beperkingen aan als je het gaat vergelijken met een digitale camera.

Wanneer je op zoek gaat naar een digitale camera, kom je er al snel achter dat er verschillende soorten digitale camera’s zijn. Hoewel desysteemcameraenspiegelreflexcamerafeitelijk ook digitale camera’s zijn, zoomen we hier in op de compactcamera en de vier soorten die we kunnen onderscheiden.

Eentravelzoomcamerais een kleine camera die met veel mogelijkheden. De piepkleine body bevat zowel een moderne sensor als goede zoommogelijkheden. Ook zijn deze camera’s erg eenvoudig te bedienen, waardoor je ook zonder veel ervaring mooie foto’s kunt maken. Je maakt eenvoudig foto’s en video’s met de automatische stand, en vaak zijn er ook handige standen voor panorama’s of situaties met weinig licht.

Wanneer je extreme zoommogelijkheden nodig hebt, kan eenzuperzoomcameraeen goede keuze zijn. Zo’n camera noemen we ook wel een bridge camera. Een superzoomcamera is vaak iets groter dan de travelzoomcamera, waardoor die niet meer in je jaszak past. Het formaat heeft veel weg van een kleine spiegelreflexcamera, en daar is de zoomkwaliteit vaak ook naar.

Als je ook bij situaties met weinig licht goede foto’s wil maken, kun je kiezen voor eenhigh-endcamera. Een high end compact camera is heel compact, maar is toch uitgerust met een relatief grote sensor en een lichtgevoelig intern objectief. Zo’n premium compact camera heeft vaak wat minder zoommogelijkheden, maar dit maakt de camera ruimschoots goed met een uitstekende beeldkwaliteit.

Als je camera ook outdoor- en sportmomenten moet kunnen overleven, kun je de aanschaf van eenoutdoorcameraof actioncam overwegen. Dit is een extra stevige en robuuste camera, die goed tegen een stootje kan. Vaak hebben de camera’s een stevige body, die een val van meerdere meters kan overleven. Ook zijn veel modellen waterdicht.

Eigenschappen

Voordat je een digitale camera gaat uitzoeken, is het handig om te weten wat de verschillende eigenschappen van digitale camera’s eigenlijk zijn en waar je het beste op kunt letten bij het kopen van een nieuwe camera. Je zult een heleboel termen tegenkomen die nogal wat vragen zullen oproepen. Daarom zetten we de belangrijkste eigenschappen op een rijtje, zodat je uiteindelijk kunt beoordelen welke compactcamera het beste voldoet aan jouw wensen.

Bij het kiezen van een nieuwe camera is een van de belangrijkste eigenschappen toch wel het aantal megapixels waarover de camera beschikt. Het aantal megapixels bepaalt eigenlijk hoe scherp de foto’s zijn die de camera maakt. Hoe hoger het aantal megapixels, hoe meer resolutie de camera heeft en hoe scherper de foto’s dus zullen zijn. Wat vaak gedacht wordt, is: hoe hoger het aantal megapixels, des te beter de camera. Maar dit is niet het geval! Megapixels zeggen vooral iets over de kwaliteit van de afdrukken van je foto’s. Hoe meer megapixels, hoe beter een grotere afdruk eruit zal zien.

In tegenstelling tot andere soorten digitale camera’s (waarbij je vaak lenzen kunt wisselen) heeft een compactcamera maar één (zoom)lens waarmee je al je foto’s maakt. Ga voor het aanschaffen van een compactcamera dan ook goed na wat je eigenlijk wilt gaan fotograferen. Wil je je richten op fotografie waarbij je vaak vanaf een afstand fotografeert? Zorg er dan voor dat je een compactcamera kiest met een groot zoombereik. Instap-compactcamera’s hebben vaak een zoombereik van 3 tot 5x. Kies voor meer zoombereik met een compactcamera met 20 tot 30x bereik. Zulke camera’s zijn vaak wel wat dikker, maar nog steeds zó klein dat je ze makkelijk mee kunt nemen.

Geplaatst op Geef een reactie

Voordelen fotocamera!!!

Een van de voordelen die digitale camera’s bieden is dat ze grotendeels praktisch en handig zijn. Er zijn op de lange termijn lagere kosten omdat de persoon geen films meer zou kopen en de foto’s niet op de oude manier hoeven te ontwikkelen (in speciale donkere kamers). Ze hoeven alleen de batterijen op te laden, een grote geheugenstick te krijgen en ze zijn goed om te gebruiken.

Betere opslag

Fotografen kunnen de gemaakte foto’s opslaan op hun computer. Zodat ze de memory stick keer op keer kunnen gebruiken. Er is geen behoefte meer aan het opslaan van filmrolletjes en zorgen hebben over het verslechteren van de foto. Je kunt vrij veel informatie opslaan over de moderne geheugensticks. Bovendien is het mogelijk om de beschrijving van foto’s te zien in termen van cameramodel, instellingen en een datum waarop de foto is gemaakt.

Printgemak

Een ander gemak dat digitale camera’s bieden, is het feit dat foto’s thuis kunnen worden afgedrukt op dezelfde manier waarop de fotograaf elk soort bestand in zijn studio zou kunnen afdrukken. Met de vereiste resolutie kunnen uw foto’s op verschillende oppervlakken en formaten worden afgedrukt. Het afdrukken van foto’s    van een filmcamera was een ingewikkelder proces.

Vallen en opstaan

Een ander gemak dat digitale camera’s bieden, is het feit dat de gebruiker de foto’s meteen na het nemen kan bekijken en de optie heeft om deze te wissen wanneer deze niet goed is. Dit, volgens deskundigen, bederft fotografen. Omdat ze keer op keer kunnen schieten, leren ze niet de discipline van het plannen van hun opname voordat ze daadwerkelijk op de knop drukken. Toch is dit voor de amateurfotograaf een comfortabele oplossing, omdat dit hen in staat stelt om hun fouten gemakkelijk te zien en andere foto’s te maken. Bovendien is het bewerken op uw pc heel eenvoudig – Photoshop is er voor u. Een rood oog, slechte belichting of donkere lichten , alles zou binnen enkele minuten opgelost kunnen worden.